FR - NL - EN
HOME AGENDA CONTACT FAQ CHATEAU OWNER LOGIN

News


<< Back to news

09/11/2012 - Peter Aetsaert, de nieuwe kok van Kasteel Viteux in De Pinte


Pintenaar Henry Verougstraete heropende bijna vier jaar geleden het gerestaureerde kasteel Viteux recht tegenover de kerk als restaurant en feestzaal. De nieuwe kok is topchef Peter Aesaert. De 39-jarige Gentenaar, die con brio afstudeerde aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, heeft intussen een indrukwekkend curriculum vitae om voor te leggen. Laureaat beste Vlaamse keukenchef in 2002, laureaat beste ambachtsman van België in 2005, laureaat Prosper Montagné in 2010, viskok van het jaar in 2010 en meesterkok van België.
Het rijtje restaurants waar de man beroepservaring opdeed, is minstens even lang: Comme Chez Soi in Brussel, Hof Van Cleve in Kruishoutem, hostellerie Ter Heide in Lembeke, De Waterhoeve in Merendree, Hof Ter Leie in Sint-Martens-Latem en tot voor kort, samen met Guy Van Cauteren chef in ’t Laurierblad in Berlare. Meer in Peter Aesaert verdiende eerder zijn sporen in Comme chez Soi, Hof van Cleve en ’t Laurierblad. Kasteel Viteux zet topkok achter fornuis, Nieuwsblad.be 8 november 2012 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121107_00360837.



ABOUT US

ChateauxofBelgium is the cultural and event website of the Belgian chateaux, palaces and historical mansions with the description of more than 1250 of these, including photos and illustrations.


This website, a first in Belgium, gives the chateau owner the possibility to let the h...