FR - NL - EN
ACCUEIL AGENDA CONTACTEZ-NOUS FAQ CONNEXION CHÂTELAINS

Actualités


<< Retour aux news

09/11/2012 - Peter Aetsaert, de nieuwe kok van Kasteel Viteux in De Pinte


Pintenaar Henry Verougstraete heropende bijna vier jaar geleden het gerestaureerde kasteel Viteux recht tegenover de kerk als restaurant en feestzaal. De nieuwe kok is topchef Peter Aesaert. De 39-jarige Gentenaar, die con brio afstudeerde aan de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte, heeft intussen een indrukwekkend curriculum vitae om voor te leggen. Laureaat beste Vlaamse keukenchef in 2002, laureaat beste ambachtsman van België in 2005, laureaat Prosper Montagné in 2010, viskok van het jaar in 2010 en meesterkok van België.
Het rijtje restaurants waar de man beroepservaring opdeed, is minstens even lang: Comme Chez Soi in Brussel, Hof Van Cleve in Kruishoutem, hostellerie Ter Heide in Lembeke, De Waterhoeve in Merendree, Hof Ter Leie in Sint-Martens-Latem en tot voor kort, samen met Guy Van Cauteren chef in ’t Laurierblad in Berlare. Meer in Peter Aesaert verdiende eerder zijn sporen in Comme chez Soi, Hof van Cleve en ’t Laurierblad. Kasteel Viteux zet topkok achter fornuis, Nieuwsblad.be 8 november 2012 http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121107_00360837.A PROPOS

ChateauxofBelgium est le site de référence culturel et événementiel des châteaux, palais et demeures historiques de Belgique avec la description de plus de 1250 d'entre eux avec photos et illustrations.
<...